петък, 22 юни 2012 г.

Изложба живопис „Еньовден”          Парк-музей  „Владислав Варненчик”  представя изложбата  „Еньовден”  на известната варненска художничка Марина Варенцова-Русева.
          Изложбата е посветена на Празника на билките Еноьвден, който в родната страна на художничката се нарича „Иван Купала”. Тя включва над двадесет творби  в областта на класическата кавалетна живопис, някои от които са рисувани специално за изложбата в музея.
           Картините  ще бъдат подредени в залата за временни изложби до 31.07.2012г.
За автора:
         Марина Варенцова-Русева е родена през  1971 г.  В Санкт Петербург. Завършва художествено училище в гр. Велики Новгород, Русия, а през 1995 г. се дипломира в катедрата по живопис в Руския държавен педагогически университет “А. И. Херцен” - Санкт Петербург.
Към момента има 7 самостоятелни изложби  и над 40 съвместни изяви със съпруга си Николай Русев.
  Марина Варенцова-Русева е участник в множество национални и международни пленери и художествени проекти в България, Европа и Америка.  Нейно дело е иконостасът на църквата „Св.Саркиc” във Варна, както и много от религиозните картини във Ватиканската църква на о-в Вир, Хърватско. Работи в областта на живописта, рисунката, акварела, като най-голямата й сила са портретите и натюрмортите.Няма коментари:

Публикуване на коментар