понеделник, 24 август 2009 г.

Джон Лоутън - водещ на тв филм за Парк-музей "Владислав Варненчик"

Джон Лоутън - легендарния екс-вокалист на световно известната банда „Юрая Хийп”, се превъплъти в ролята на ТВ водещ, представящ туристическите забележителности на Варна и България

Режисьорката Мартина Чачевска и снимачен екип от телевизия „Скат” посетиха Парк-музей „Владислав Варненчик”, за да заснемат най-интересните места в музейния комплекс, както и уникални експонати от музейната експозиция.
Те работят над създаването на рекламен филм за Варна, възложен от кмета на град Варна г-н Кирил Йорданов.
Продукцията е изцяло финансирана от Община Варна и представя символите на морската столица и най-интересните за чужденците забележителности на града.
Филмите са замислени като своеобразен гид за чуждите туристи и имат за цел да представят страната и град Варна като разказват за хилядолетната ни история и култура, които за съжаление не са добре познати дори в границите на Европа.

Целта на серията за нашия град е да покаже Варна „през очите на един чужденец”. Всички сериите от поредицата "Джон Лоутън представя България" ще бъдат излъчени в сателитната програма на ТВ „Скат”. Филмът за Варна впоследствие ще бъде тиражиран на DVD, ще се продава или ще бъде подаряван на изтъкнати гости на града ни.

Снимачния ден в Парк-музей „Владислав Варненчик” бе натоварен за тв екипа.
Истинско предизвикателство се оказа заснемането на всички забележителности в парка и интересните експонати в музейните зали.
В интервю директорката на музея г-жа Емилия Петкова разказа за земите, на които днес е разположен музея, които са били култов център от векове.
Разбира се най-запленяващата част от разказа й бе за героизма и саможертвата на воините на обединените християнски сили, които са паднали в битката за Варна преди 565 години – в името на една обща европейска цел – Свободата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар